Adverteren

Je eigen kruidentuin: hoe creëer je dit?


Tuin 29 Jun 2021
Je eigen kruidentuin: hoe creëer je dit?

Niets is zo lekker dan gerechten maken met kruiden uit je eigen tuin. Reden dus om nu nog een eigen kruidentuintje te maken. Het maakt niet uit waar je woont, want een kruidentuin kan overal gemaakt worden. Zelfs als je geen tuin hebt, want ook op het balkon of binnen in huis kun je een plekje maken voor het verzorgen van kruiden. Je kunt een kruidentuin opstellen hoe jij het wilt en je kunt hier jarenlang plezier van hebben, mits je de kruiden de verzorging geeft die ze nodig hebben.

Kies de perfecte plek

De eerste stap van het creëren van je eigen kruidentuin is het kiezen van de juiste plek. Heb je een tuin? Dan kies je voor een plek waar de zon op schijnt, maar waar ook voldoende schaduw is op een dag. De meeste kruiden groeien het beste in half zon, half schaduw. Kies een plek waar je makkelijk bij kunt. Woon je in een flat of heb je geen tuin? Dan kun je een kruidentuin maken op je balkon of binnen in huis. Je hebt daar speciale houten bakken voor die je met grond kunt vullen en waar je vervolgens je kruiden in kunt planten. Als je je kruidentuin binnen in huis moet zetten kun je gebruik maken van kunstlicht, zodat de planten alsnog voldoende ‘zonuren’ hebben. 

Plant kruiden naar keuze

Als je de juiste plek gekozen hebt wordt het tijd om de kruidentuin te creëren en af te maken. Maak de grond in de tuin of in je bak los. Door de grond los te maken kunnen de kruiden goed geplant worden. Vervolgens maak je kuiltjes waar je de kruiden in kunt zetten. Deze gooi je vervolgens dicht met losse grond en druk je het zachtjes aan. De kruiden zijn dan geplant en hebben water nodig. Je kunt zelf bepalen welke kruiden je neerzet. Kies bijvoorbeeld voor een maggiplant, laurierplant, venkel, rozemarijn, thijm, oregano, basilicum, bieslook en peterselie. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om je tuintje op te vullen met kleine uitjes, knoflook en/of tomaatjes. Zo kun je altijd genieten van verse kruiden en andere ingrediënten voor de lekkerste gerechten. 

Geef voldoende water

Onderhoudt je kruidentuintje goed door de kruiden voldoende water te geven. Zorg ervoor dat ze niet uitdrogen. Geef voldoende water en houdt het tuintje onkruid vrij. Zo hebben de kruiden de meeste ruimte om te groeien en zullen ze in de juiste conditie blijven.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen