Adverteren

Krijg motivatie om te sporten


Sport 02 Apr 2021
Krijg motivatie om te sporten

Vind je het belangrijk om er goed uit te zien en een gezond lichaam te hebben? Dan zou sporten een belangrijk onderdeel van je leven moeten zijn. Toch vinden we het vaak nog moeilijk om die stap te maken, omdat we simpelweg de motivatie er niet voor hebben. Elke dag of bijvoorbeeld 4 keer in de week sporten lijkt ons al snel te veel, vermoeiend of vervelend. De stap om daadwerkelijk te gaan sporten lijkt ver weg, maar met de juiste motivatie kom je er wel. Als je wilt gaan sporten is het belangrijk dat je de juiste motivatie hebt en dit ook vasthoudt. Zonder motivatie zal je doel al snel mislukken en zal je sneller thuis op de bank belanden dan in de sportschool. Zorg er dus voor dat je de motivatie voor het sporten niet kwijtraakt, maar waar haal je die motivatie nou eigenlijk vandaan? 

Leg een doel vast

Om motivatie te krijgen om te sporten is het belangrijk om van te voren een doel vast te leggen. Wat wil je bereiken en waar wil je over een jaar staan? Dit moet je voor jezelf bedenken. Schrijf het op en kijk hier regelmatig naar als je denkt dat je de motivatie aan het verliezen bent. Door een doel vast te stellen heb je iets om naartoe te werken. Dit doel wil je maar al te graag bereiken en daardoor zal het je helpen om de motivatie te behouden. 

Sport samen met iemand

Maak sporten leuk, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Sport daardoor samen met iemand. Door samen met iemand te sporten heb je ook iemand om mee te kletsen tijdens het sporten. Zo gaat de tijd sneller en ben je voordat je het weet alweer klaar met al je sportoefeningen. Het is ook nog eens goed voor je socialisatie. Daarnaast kun je ook elkaar weer motiveren als je merkt dat je er even doorheen zit. Moedig elkaar aan, motiveer elkaar en werk samen naar jullie doel toe. Zo blijft het leuk om elke keer weer je sportkleden aan te trekken en eraan te beginnen. 

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen